Søk i denne bloggen

Populære innlegg

lørdag 21. april 2012

Kjapp pizza - til hyttetur f.eks.?

Verdens kjappeste pizza til en travel lørdag?
Vurder å bruke ferdig bunn fra Nå.Det er utrolig lettvint å bare "rulle-den-ut", og den smaker godt også. Velg gjerne grov variant. Følg stekeanvisning på ferdigbunnnen.
Hvis du ikke har ferdig-deig, kan du lage deig på forhånd etter følgende oppskrift.

PIZZABUNN

Du trenger: (4 personer)
1 pk tørrgjær
6 dl lunket vann
10 dl hvetemel
8 dl sammalt hvetemel
2 ts salt
8 ss smeltet smør (evt rapsolje)

Slik gjør du:
Bland gjær og salt i melet.
Bland smeltet smør og vann
Elt det hele sammen.
La heve til dobbel størrelse.

Stek pizzabunen i 10 minutter uten fyll på, ta den så ut og legg på pizzafyll og ost før du steker videre i 10 minutter til eller til osten blir gyllen.

KJAPP PIZZAFYLL

Du trenger til pizzasaus: (4 personer)
3 ss tomatpure´
3 ss vann
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum eller litt fersk basilikum hvis du har
1 ts tørket timian eller litt fersk hvis du har
1 ts god rødvinseddik
1 dl olivenolje
1 ts sukker
1/2 ts salt
1 krm pepper

Rør sammen alle ingrediensene, slik får du en kjempegod saus som du smører på den halvstekte pizzabunnen.

Topping:
1 pk smårettskinke
1/2 hakket løk
1 pk pepperoni

Pizzaost
Mozzarella (fersk)

Legg på skinke og pepperoni.Strø over ost. Legg flekkvis med mozzarellaost over.

Pizza stekes på følgende måte: først bare bunn i 10 minutter, deretter bunn med saus og topping i 10 nye minutter eller til osten blir gyllen.
Stek på 225 grader.

NYT!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar