Søk i denne bloggen

Populære innlegg

søndag 15. april 2012

Melfri sjokoladekake


Denne kaken er inspirert av en kake laget av Nigella Lawson

Du trenger:
300 g Dronning sjokolade
150 g smør
7 egg, 3 hele og 4 delt i plomme og hvite
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
Sjokoladekrem:
150 g sjokolade (skal kaken spises av barn – bland gjerne mørk sjokolade med dronning sjokolade)
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Pynt

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en form på 26 cm. Legg et bakepapir i bunnen av forma.
Brekk sjokoladen og smøret i mindre biter og smelt det sammen over vannbad.
Del eggehviter og eggeplommer på 4 egg. Ha eggehvitene i en miksmasterbolle og visp dem stive.
Når det begynner å bli stivt, tilsetter du 100 gram av sukkeret, litt etter litt. Ta det ut og ha det over i en annen bolle.
Så har du de fire eggeplommene og de to hele eggene, samt resten av sukkeret og vaniljesukkeret i miksmasterbollen og pisker eggedosis av det.
Hell den smeltede sjokolade/smør- blandingen i en tynn stråle oppi eggedosisen, mens vispene fremdeles går.
Når det er blandet, stopper du mikseren og har i litt av de stivpiskede eggehvitene. Bruk en slikkepott, og litt store bevegelser til å røre det inn. Når det er helt innblandet, har du i resten. Bruk hele tiden store bevegelser sånn at du ikke rører ut lufta som du har pisket inn.
Hell røra over i den smurte rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter. Ta den ut og la den avkjøles på en rist.
Kaka må være helt avkjølt før du kan ha på kremen.

Slik lager du sjokoladekremen:
Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den over vannbad.
Sett den til avkjøling til den er så kald som den kan få blitt uten å stivne igjen.
Visp en ganske løs krem av fløten og vaniljesukkeret.
Så snart den begynner å tykne, tilsetter du sjokoladen i en tynn stråle.
Fordel kremen oppå kaka og strø på pynt på toppen


Nå er det bare å nyte kaka!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar