Bruk gjerne grov ris, min favoritt brun basmatiris på bildet her:
Brun basmatiris fra Urtekram finner du i velassorterte butikker, ofte i hyllene med økologiske matvarer.
Bilde av middagen; kyllingrisotto:
Du trenger: (2-3 porsjoner)
Olje til steking
hvitløk 1 fedd
karri 2 ts
8 dl vann + buljongterning
4, 5 dl ris (tørrvekt)
2-3 kyllingfileter i biter
olje
2 gulrøtter
2 dl erter frosne
4 grener stilkselleri
1 purre i ringer
persille
Slik gjør du:
Fres hvitløk og karri i olje i en kjele. Hell over buljongen, og tilsett ris. Kok risen etter anvisningen på pakken (med buljongvann, hvitløk og karri)
Fres kyllingkjøttet i olje i en stekepanne.
tilsett grønnsakene, og la dem steke noen minutter til de er knapt møre. Bland ris, kylling og grønnsaker og server med et dryss persille over!
God middag!
KARBOHYDRATER:
Selv med brun Basmatiris blir det en del karbohydrater i denne retten. Noe av risen kan evt. erstattes med raspet blomkål som stekes på pannen. Mengden karbohydrat vil variere med hvor stor porsjon du velger. Porsjonen på bildet vil jeg anslå til 20 gram.


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar