Søk i denne bloggen

Populære innlegg

søndag 3. oktober 2010

MatHauks høstsuppe

Hva er vel bedre om høsten enn en deilig høstsuppe?

DU TRENGER: (til 4 personer)
3 ss olivenolje
1 stor løk, grovhakket
3 store poteter i store terninger. (Er du redd for høyt blodsukker bytt ut potetene med bønner, f.eks. butterbeans, kikerter også kalt garbanzo beans - jeg pleier å bruke hermetiske - husk å skylle godt av dem før du heller i suppa, tilsettes helt til slutt av koketiden)
2 store gulrøtter i store terninger
1 brokkoli i små buketter
10 dl vann + 2 stk hønsebuljong
1 ts timian (tørket)
salt
pepper

KJØTT TILSETNING: kan f.eks. være røkte kjøttpølser, kyllingfilet stekt i småstrimler, kjøttboller el.
Vil du ha suppen vegetarisk bruk bønner i stedet for kjøtt - se over.

I dag valgte jeg røkte kjøttpølser 1 pk. = Glade unger :0)

SLIK GJØR DU:

Varm oljen og stek løken i den til den er blank og myk.
Tilsett vann, buljong, poteter og gulrøtter
Kok opp og la koke i ca 10 min
Tilsett så brokkolibuketter og la koke 5-10 min til inntil alle grønnsakene er bløte
Tilsett pølser, bønner eller annet kjøtt like før koketiden er slutt og la koke med et par minutter til alt er gjennomvarmt.
Smak til med salt, pepper og timian.

Server med grovt rugbrød, flatbrød e.l.

Varier med ulike grønnsaker som kålrot, sellerirot, purreløk, tilsett hvitløk eller annet du måtte ha for hånden.

TIPS TIL TRAVLE MØDRE:
- Lag dobbel porsjon når du først er i gang - frys det som blir til overs ned og benytt som "krisemiddag" på travle dager!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar