Søk i denne bloggen

Populære innlegg

onsdag 6. oktober 2010

Sunn mat på sparket; Laksefileter

Laksefileter er alltid godt å ha i fryseren! 
Det blir sunn mat på sparket!
Laksen bevarer sin gode smak når du steker den på lav varme!


DU TRENGER:
Laksefileter i fryseren - gjerne marinerte
Ris
gulrot, eller andre grønnsaker
Sitron

RØMMESAUS :
Rømme
Sjalottløk, rødløk eller vanlig løk
Krydder etter ønske (Pasta Rossa)
Tørket timian

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 90 grader - bruk gjerne varmluft hvis du har
2. Legg laksefiletene i ildfast form eller i langpanne med bakepapir under
3. Stek i ca 60 min på svak varme; 90 grader - bruk gjerne varmluft.

Kok ris etter anvisning på pakken. Dersom du tenker på blodsukkerstigning anbefaler jeg brun basmatiris. Brun basmatiris gir lavere blodsukkerstigning enn vanlig hvit ris. Jeg finner min brune basmatiris sammen med økologiske matvarer.



4. Rasp gulrot - hell/press litt sitron over.

5. Lag rømmesaus:


    - hakk opp sjalottløk i små biter ca 1 -2 store sjalottløk
    - bland inn rømme ca 3-4 ss
(3-4 sjalottløk til et helt beger med rømme)
    - smak til med krydder etter ønske
    - dryss over timian
    - la stå i kjøleskap til servering

Les avisen eller lek med barna imens laksen og risen lager seg selv :)



God apetit - på en dag da middagen ikke var planlagt og fryseren reddet deg - heldigvis en sunn og smakfull variant!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar